Στεγαστικό δάνειο για νέους «Σπίτι μου»

Στεγαστικό δάνειο για νέους "Σπίτι μου", ένα όνειρο που θα γίνει πραγματικότητα.

Η IMS βρίσκεται πάντα δίπλα στους υποψήφιους δανειολήπτες για κάθε νέο στεγαστικό προϊόν με σκοπό να συμβουλεύει, να αναλύει και να αναλαμβάνει όλη την διαδικασία της δανειοδότησης μέχρι και την εκταμίευση.

Ένα νέο πρόγραμμα στεγαστικού δανείου για νέους ανακοινώθηκε πρόσφατα από το υπουργείο Εργασίας. Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» θα ξεκινήσει το πρώτο τρίμηνο του 2023 και στόχος του είναι η στήριξη σε νέους και νέα ζευγάρια που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το πρώτο τους σπίτι. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του υπουργείου Εργασίας, ισχύουν τα παρακάτω:

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα:

 • Νέοι ή νέα ζευγάρια από 25 έως 39 ετών
 • Κατώτατο εισοδηματικό όριο: 10.000 €
 • Ανώτατο εισοδηματικό όριο: Αντιστοιχεί σε ότι ορίζεται για την λήψη επιδόματος θέρμανσης.
 • Ανώτατη αξία κατοικίας έως 200.000€
 • Μέγιστη διάρκεια δανείου μέχρι 30 έτη.
 • Η αγορά του ακινήτου δεν μπορεί να γίνει από συγγενή πρώτου ή δεύτερου βαθμού του αγοραστή ή από σύζυγο ή πρόσωπο που συνδέεται με σύμφωνο συμβίωσης με τον αγοραστή.
 • Δεν μπορεί να ζητηθεί η παροχή προσωπικής εγγύησης τρίτου ως προϋπόθεση για τη χορήγηση του δανείου.
 • Το ακίνητο αποκτάται κατά πλήρη κυριότητα από τον αγοραστή ή, αν πρόκειται για συζύγους ή για μέρη συμφώνου συμβίωσης, κατά κυριότητα >=50% για καθέναν από αυτούς.
 • Η δανειακή σύμβαση θα πρέπει να υπογραφεί σε διάστημα 8 μηνών από την προέγκριση του δανείου.

Τι προσφέρει το πρόγραμμα:

 • Δάνειο έως 150.000€ για αγορά πρώτης κατοικίας 150 τ.μ. και παλαιότητα τουλάχιστον 15 ετών.
 • Το δάνειο χρηματοδοτείται κατά 75% από τη ΔΥΠΑ. Για το ποσοστό του δανείου που χρηματοδοτείται από τη ΔΥΠΑ δεν οφείλεται τόκος, ενώ το υπόλοιπο 25% χορηγείται από τις τράπεζες. Αυτό σημαίνει ότι τα 3/4 του δανείου χορηγούνται άτοκα με αποτέλεσμα το τελικό επιτόκιο που πληρώνει ο δανειολήπτης για το σύνολο του ποσού, να διαμορφώνεται στο ένα τέταρτο του κόστους που θα είχε ένα κανονικό στεγαστικό δάνειο.

 • Υψηλή χρηματοδότηση επί της εμπορικής αξίας (90%)
 • Άτοκο δάνειο για τρίτεκνους και πολύτεκνους και για όσους κατά τη διάρκεια αποπληρωμής του κάνουν 3 και πλέον παιδιά.
 • Οι συμβάσεις πίστωσης που καταρτίζονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Σπίτι μου» εξαιρούνται από τον ν. 4438/2016 (Α’ 220).

Ενημερωθείτε πρώτοι για όλες τις εξελίξεις του προγράμματος «Σπίτι μου» συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας.

Στεγαστικό δάνειο για νέους «Σπίτι μου»

Συμπληρώστε τα πεδία και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της IMS-FC θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σας.
Κάντε κλικ εδώ για να αποδεχθείτε τα cookies πριν στείλετε την φόρμα.
Τα cookies για την φόρμα είναι ενεργοποιημένα. Μπορείτε να στείλετε την φόρμα

Στεγαστικό δάνειο για νέους «Σπίτι μου»

Ζητήστε να σας καλέσουμε συμπληρώνοντας τα στοιχεία σας
Αποτελεσματικότητα
Έχοντας επιτύχει την εκταμίευση περισσοτέρων από 3.000 στεγαστικών δανείων, διαθέτουμε την ικανότητα και την εμπειρία να επιτύχουμε τους πιο προνομιακούς όρους για τη χρηματοδότηση σας
22 έτη εμπειρίας
Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό της Εταιρείας μας διαθέτει πολυετή εμπειρία και άριστη γνώση τόσο του χρηματοοικονομικού και όσο και του Τραπεζικού Κλάδου έχοντας μεγάλη προϋπηρεσία.

Βασιζόμενοι στην 20ετή εμπειρία μας, είμαστε σε θέση να σας καθοδηγήσουμε και να σας προσφέρουμε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζεται για την επιλογή τράπεζας, στεγαστικού δανείου, όπως και για τα πραγματικά έξοδα της τράπεζας και της αγοραπωλησίας. Ουσιαστικά είμαστε μαζί σας σε κάθε στάδιο, ώστε να αυξήσουμε και να διασφαλίσουμε τις πιθανότητες επιτυχίας για δάνειο αγοράς κατοικίας.

Η τελική έκβαση της υπόθεσής σας και το ποσό του στεγαστικού δανείου, εξαρτάται από διάφορους παράγοντες. Η εξειδικευμένη ομάδα μας θα σας ενημερώσει εκ των προτέρων για τις ρεαλιστικές δυνατότητές σας, συνυπολογίζοντας το εισόδημα, την πιστοληπτική ικανότητα και την αξία του ακίνητου. Στοιχεία που θα διαμορφώσουν το τραπεζικό προφίλ σας.

Στην IMS γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα πόσο σημαντική είναι για εσάς η αίτηση στεγαστικού δανείου για το πρώτο σας σπίτι. Με σωστή μελέτη των δεδομένων και των οικονομικών αντοχών σας, θα συμβάλουμε στην πραγματοποίηση του ονείρου σας, δείχνοντάς σας τον ασφαλή δρόμο, ώστε η τελική επιλογή σας να είναι και η αδιαμφισβήτητα πιο σωστή και ασφαλής.

Στεγαστικό δάνειο για νέους «Σπίτι μου»

Στην IMS αναλύουμε, σχεδιάζουμε και υλοποιούμε το Στεγαστικό δάνειο για νέους «Σπίτι μου» που ταιριάζει στις ξεχωριστές ανάγκες σας σε σύντομο χρονικό διάστημα

Χωρίς Καμία Οικονομική Επιβάρυνση

Δευτέρα - Παρασκευή: 9:00 έως τις 17:00

Φόρμα Επικοινωνίας

Μπορείτε να μας στείλετε το ερώτημά σας συμπληρώνοντας την φόρμα επικοινωνίας και ένας εξειδικευμένος σύμβουλος της IMS-FC θα επικοινωνήσει σύντομα μαζί σου.

Γιατί να μας επιλέξετε…

Η IMS στελεχωμένη από καταρτισμένους οικονομολόγους με μεγάλη εμπειρία στον τραπεζικό χώρο αποτελεί τον μεγαλύτερο συνεργάτη των ελληνικών τραπεζών στην διαμεσολάβηση για την έκδοση στεγαστικού δανείου χωρίς καμία άμεση ή έμμεση οικονομική επιβάρυνση για τον δανειολήπτη. Με τη βοήθεια εξειδικευμένων συμβούλων, βρίσκουμε μαζί τη λύση που εξυπηρετεί καλύτερα τις δικές σας ανάγκες.
Scroll to Top